روزانه

چهارشنبه ۱۱ دی ۸۷

دیروز جلسه تشکل ها با خرمشاد معاون وزیر بوده است و گویا اکثریت جلسه در اختیار برادران ارزشی بوده است و همه از آقای خرمشاد درخواست داشتند که دفاتر انجمن اسلامی را تعطیل کنند و به این برادران بدهند. من آن جا نبودم چون عضو تشکلی نیستم.
چند روز یاست که با فیس بوک دارم ور می روم. گروه هم درست کردم. از کلوب خیلی بهتر است ساختن گروه هم نیاز به اعتبار و پول این مزخرفات ندارد. امکانات خیلی زیادی دارد. یاد آن دوران افتادم که با اورکات کار می کردم. شما هم اگر حوصله دارید وارد فیس بوک بشوید ما را هم به دوستان تان اضافه کنید لطفا
http://facebook.com
تا اطلاع ثانوی من در فیس بوک هستم!


سه شنبه ۱۰ دی ۸۷

یک‌شنبه جلسه اضطراری کمیته‌ی ناظر بر نشریات دانشجویی بود برای رسیدگی به تخلفات نشریه فریاد. درست ده دقیقه مانده به تشکیل جلسه به من خبر دادند و اگر داخل شهر بودم احتمالاً به این جلسه نمی‌رسیدم. در هر صورت با علی باقری دیگر عضو کمیته ناظر به جلسه رفتیم اما از آن‌جا که گویا بقیه اعضا تصمیم خود را گرفته بودند کار چندانی نتوانستیم بکنیم. ما دو نفر بودیم و آن‌ها پنج نفر. بحث جلسه هم به غزه و فلسطین و این جور مسائل کشیده شد. در نهایت مجوز فریاد لغو شد و قرار شد مدیر مسؤول به کمیته انضباطی هم فرستاده بشود. در چارچوب قوانین موجود نمی‌شد چندان دفاعی از این نشریه کرد. ما صرفا‌از بی‌تجربگی او ابراز پشیمانی‌اش گفتیم تا شاید کمی تخفیف در مجازات شامل حالش بشود که نشد. از طرف دیگر اصلاً انتشار این نشریه خیلی برایم عجیب بود و هنوز خیلی سوالات در ذنم هست که جوابی برایش پیدا نکردم. چطور شد یک دفعه این‌ها تصمیم به انتشار نشریه گرفتند و چرا با هیچ کسی در این باره صحبت نکردند و چرا اسم انجمن اسلامی ادبیات را در شناسنامه آوردند؟ آیا عمداً این کار را کردند که پای انجمن اسلامی هم گیر باشد؟ چرا کسانی که در مقابل تبلیغ گسترده برای مجاهدین خلق سکوت کرده بودند و حتا از انتشار شبنامه حمایت کرده بودند ناگهان برای این موضوع رگ گردن‌شان بالا زده؟ چرا دانشگاه همیشه خودش را موظف به جواب دادن به برادران ارزشی می‌داند اما به دیگران پاسخی که نمی‌دهد هیچ، حتا تهدید هم می‌کند؟


خواندنی‌ها

۲۳۱ تن از نمايندگان مجلس داوطلب اعزام به غزه شدند این طوری که مجاس خالی می شود. حتما بعدا مردم غزه هم باید بیایند مجلس ایران

يورش به دفتر وکالت شيرين عبادی، کانون زنان ايرانی

کانون زنان ايرانی : امروز دوشنبه ساعت پنج و سی دقيقه ، نهم دی‌ماه ۱۳۸۷ پنج نفر تحت پوشش مأمور مالياتی به دفتر وکالت شيرين عبادی يورش آوردند. آنان با ارائه نامه‌ای درخواست ‌کردند که دو عدد کيس کامپيوتر دفتر شيرين عبادی راهمراه خود ببرند.

هاشمی:در حال حاضر بدترين وضعيت ميزان واردات را از ابتداي انقلاب داريم

ایلنا: ايران يکي از کشوري‌‏هايي است که حيات و شايد مماتش به نفت وابسته است؛ به همين خاطر نه تنها راه اقتصاد ما که راه سياست، فرهنگ، جامعه‌‏پذيري و حتي هنر و ورزش ما نيز از مسير نفت مي‌‏گذرد و وابستگي ويژه‌‏اي به اين عنصر حياتي در کشورمان دارند. به همين دليل هر زمان كه صحبت از نفت مي‌‏شود، فعالين عرصه نفت ناخودآگاه به تاريخچه نفت و آنچه طي سال‌‏هاي قبل و بعد از انقلاب رخ داده، اشاره کرده و با دقت تمام سعي مي‌‏كنند اهدافي كه در سال‌‏هاي مختلف براي بخش نفت در نظر گرفته شده را باز خواني كنند و درصد موفقيت و يا عدم موفقيت آنها را نشان دهند.

مصاحبه ایلنا با سعید حجاریان « برای ما قرارگرفتن احمدی‌‏نژاد در مقابل خاتمی بهترين گزينه است، البته هر فرد ديگری هم می‌‏تواند جای احمدی‌‏نژاد قرار گيرد.» وقتی طرف دوم مهم نیست یعنی بهترین گزینه این است که خاتمی بیاید!

ماکیاولیسم اسلامی ‌سایت فرزند آیت‌الله خزعلی ظاهرا فیلتر شده است

اظهارات جالب ندوشن درباره‌ی نامه‌های مردمی رییس‌جمهور اگر هر فرد عريضه نويس را نمايندة يك خانوادة چهار نفري بگيريم (كه خيلي بيشتر از آن است) رقم نه ميليون و ششصدهزار نفر به دست مي‌آيد كه يك هفتم جمعيّت ايران است. آيا بايد نيتجه گرفت كه همة آنها شاكي هستند؟

یک مدعی امامت در شهر قم اعدام شد بهتر بود می‌فرستاندش به بیمارستان

گزارش کامل از پلمپ کانون مدافعان حقوق بشر فعاليت اين کانون علاوه بر پيگيری موارد نقض حقوق بشر، دفاع از زندانيان سياسی - عقيدتی و نيز حمايت از خانواده زندانيان سياسی را نيز شامل می‌شود. بر اساس اين گزارش اقدام نيروهای امنيتی و انتظامی متشکل از مأموران پليس امنيت و پليس کلانتری يوسف آباد، با برخورد فيزيکی با اعضای کانون مدافعان حقوق بشر از جمله آقای اسماعيل‌زاده و خانم محمدی همراه بوده و اين اقدام در زمان حضور خانم عبادی در دفتر کانون صورت گرفته است. اين گزارش همچنين حاکی است که مأموران امنيتی و انتظامی بدون ارائه کارت شناسايی اقدام به برخورد با اعضای کانون و پلمب اين دفتر اقدام کرده‌اند.

مناظره دانشمندان ملحد و مسیحی داوکینز: اگر خدایی وجود دارد ماوراء این حرف‌ها و فراتر از آن چیزی است که خداشناسان مذاهب ارائه داده‌اند.

اوین و رژیم حقیقت زندان فقط محبس فیزیکی نیست.


معرفی

نقد ادبی و دموکراسی

حسین پاینده
نبلوفر/ 1385
288 ص / 2800 تومان

این کتاب مجموعه‌ی مقالات (یا به قول خودشان جستارهای) حسین پاینده درباره‌ی نظریه و نقد ادبی جدید است. از مقالات این کتاب: مرگ مؤلف در نظریه‌های ادبی - ملاحظاتی درباره‌ی چشم‌انداز جهانی شدن ادبیات معاصر ایران - داستانگ و توانمندی آن برای نقد فرهنگ - شیوه‌های جدید نقد ادبی: مطالعات فرهنگی - فروید و نقد ادبی - نقد ادبی و دموکراسی - بررسی مصداق‌های سرقت ادبی در کتاب نظریه‌های نقد ادبی معاصر.
در پایان «نقد ادبی و دموکراسی» آمده است: «نقد ادبی را نمی‌توان به سهولت تدریس کرد زیرا مخاطبان ما هنوز به آن درجه از خودآگاهیِ فرهنگی و سیاسی نرسیده‌اند که دموکراسی را به عنصری ساختاری در تفکر بدل کنند. اندیشه‌ی استبدادطلب، تکثر نظریه‌های نقد ادبی را برنمی‌تابد. ذهنیتی که اندیشیدن و استدلال کردن را فعالیتی تفویض‌پذیر می‌داند، هرگر نمی‌تواند در حوزه‌ای خوش بدرخشد که تفکر و اقامه‌ی دلیل از ملزومات اجتناب‌ناپذیر آن هستند. نقد ادبی مستلزم باور داشتن به دموکراسی و منوط به درک این موضوع است که ...»


گفتگو 51

پروژه‌ی مشروطیت
خرداد 87
152ص/ 1500 تومان

آخرین شماره‌ی گفتگو به موضوع انقلاب مشروطه اختصاص داده شده است، سردبیر این شماره تورج اتابکی است و در باب گفتگو می‌گوید: «در تاریخ معاصر ایران هیچ رویدادی را سراغ نداریم که هم‌سنگ نهضت مشروطیت اسیر کج‌فهمی‌ها و خطااندیشی‌های تاریخی اهل قلم و سیاست شده باشد. عمده دلیل این کج‌فهمی و خطااندیشی نقش چشم‌گیری است که نهضت مشروطیت در صد سال گذشته در شکل دادن به فرهنگ سیاسی ایران داشته است. از همین رو تاریخ‌نگاری مشروطیت عمدتاً نه در بستر روح تاریخ زمان وقوع آن که از منظر زمانه‌ای دیگر و در چارچوب تنگ مأنوسات عقدیتی-سیاسی که گاه مغایر با روح مشروطیت و اهداف آن قرار دارد، رقم خورده است.» علاوه بر این در این شماره در زمینه‌ی مشروطیت کاوه بیات «پروگرام مشروطه»، نگین نبوی «خوانندگان، مطبوعات و فضای عمومی»، تورج اتابکی «مشروطه‌خواهان بدون مرز...»، علی قیصری «مفاهیم و نهادهای حقوق اساسی در ایران...» را نوشته‌اند. در بخش‌ کتابخانه این شماره نیز کتاب‌های مربوط به مشروطیت بررسی شده است و در بخش روزنامه به ماسئلی چون «فتل بی‌نظیر بوتو»، «خصوصی‌سازی» اشاره شده است.
سایت گفتگو


در باب مدارا


مایکل والزر/ صالح نجفی
شیرازه
158 ص/ 1500 تومان
در این کتاب مایکل ولزر نشان می‌دهد که بحث درباره‌ی مدارا را نمی‌توان به بحث در مورد سامان‌های سیاسی فروکاست. او بر این نظر است که مطالعه‌ی الگوهای مداراجویی در سامان‌های سیاسی متفاوت مسلماً به دانش ما در این باره می‌افزاید. اما این دانش بدون ارزیابی جماعت‌های مختلف که بر اساس هم‌بستگی‌های قومی، دینی، نژادی، سرزمینی، طبقاتی یا جنسیتی گرد یکدیگر آمده‌اند، ناکافی و ناکامل خواهد ماند.
بر اساس یک چنین مطالعات تکمیلی‌ای است که والزر در این کتاب مقولاتی هم‌چون بی‌تفاونی و بی‌اعتنایی و پذیرش حاکی از تسلیم و رضا را هم‌چون شیوه‌ای پنهان اما مهمی از عدم مدارا در جوامع مختلف آشکار می‌سازد.


با بهره‌گیری از
Movable Type 4.2-en
شنبه ۱۶ شهریور ۸۷

کروبی هدیه‌ای برای اصلاح‌طلبان

اعلام کاندیداتوری مهدی کروبی برای ریاست‌جمهوری از طرف حزب متبوع ایشان در چند روز گذشته واکنش‌های گوناگونی را در میان اصلاح‌طلبان برانگیخته است، عده‌ای این اقدام را «بداخلاقی سیاسی» خوانده‌اند و برخی دیگر نیز این کار را «برهم زدن نقشه‌ی اصلاح‌طلبان». اما به نظر می‌رسد که این اقدام کاملاً قابل پیش‌بینی بود. در حقیقت از زمانی که مهدی کروبی اعلام کرد که حزب اعتماد ملی را تشکیل خواهد داد، روشن بود که او انتخابات ریاست‌جمهوری را هدف گرفته است. حزب اعتماد ملی اتفاقاً زمان مناسبی را برای این اعلام نامزدی اعلام کردند، درست پس از آن که رهبری تلویحاً حمایت خودش را از ادامه‌ی ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد اعلام کرد و برخی دیگر از مقامات زیر نظر ایشان نیز تأکید کردند که بهتر است او رییس‌جمهور باقی بماند.
اصلاح‌طلبان متأسفانه استقبال خوبی از این اقدام حزب اعتماد ملی نکردند. حال آن که حضور او می‌تواند هدیه‌ای باارزش باشد:
- اصلاح‌طلبان بنا بر مشی دمکراتیک خود باید از حضور دیگر نامزدها استقبال کنند. البته این استقبال به معنای پشتیبانی از وی نخواهد بود. وجود هر کاندیدایی بر رونق انتخابات خواهد افزود و بازار تبلیغات انتخاباتی را داغ‌تر خواهد کرد. این موضوع به سود تمام نامزدها و به ویژه اصلاح‌طلبان خواهد بود، زیرا حامیان اصول‌گرایان در هر گونه انتخاباتی حتا در بی‌رونق‌ترین نوعش بنا بر وظیفه‌ی شرعی شرکت می‌کنند. از سوی دیگر تجربه نشان داده است که اگر مشارکت مردم در حد بالایی باشد و اصلاح طلبان نامزد شاخصی داشته باشند، پیروز خواهند شد.
- امکان تأیید صلاحیت کروبی بیش از دیگران است. گرچه اصلاح‌طلبان نباید نسبت به رد صلاحیت نامزد خود کوتاه بیایند. اما هیچ چیز بعید نیست، اگر شرایط دشواری پیش آمد که دیگران رد صلاحیت شدند، حضور او غنیمتی است که نباید بی‌ارزش تلقی شود. حتا اگر او را به معنای واقعی (هوادار دموکراسی و حقوق بشر) اصلاح‌طلب ندانیم، امتیازهایی زیادی نسبت به احمدی‌نژاد دارد که به راحتی نمی‌توان از کنار آن گذشت. هرچه باشد کروبی، کروبی است و احمد‌ی‌نژاد، احمدی‌نژاد.
- در صورتی که کروبی در کنار یک یا چند نامزد اصلاح‌طلب قرار بگیرد تغییر چندانی در آرای آنان به وجود نمی‌آورد. به ویژه در مقابل سیدمحمد خاتمی که هیچ‌گونه امتیاز خاصی نخواهد داشت. برخی از تحلیل‌های آماری از نتایج انتخابات دور پیشین ریاست جمهوری نشان می‌دهد که اکثریت قریب به اتفاق هواداران کروبی در دور اول انتخابات، در دور دوم به احمدی‌نژاد پیوستند. یعنی او بیش از آن که آرای اصلاح‌طلبان را کاهش دهد، از آرای احمدی‌نژاد کم خواهد کرد.
- نکته‌ای که کمی عجیب به نظر می‌رسد این است که برخی از هواداران مهدی کروبی، جزء تئوریسین‌های تحریم انتخابات نیز هستند! بعضی از فعالان چپ‌گرا در انتخابات پیشین در عین حال که هوادار تحریم انتخابات بودند، در نهایت از وی حمایت کردند، شاید به این خاطر که شعار اقتصادی وی را نزدیک به چپ می‌دانستند. از جمله‌ی این افراد می‌توان از فریبرز رییس دانا نام برد. بنابراین حضور وی اندکی از آمار تحریم‌کنندگان و مبلغان تحریم خواهد کاست. فعالیت این افراد هیچ خاصیتی جز کاستن از آرای اصلاح‌طلبان ندارد.
با توجه به این شرایط به نظر می‌رسد، نباید اصلاح‌طلبان چندان نگران کروبی باشند بلکه باید روی یک کاندیدای اصلاح‌طلب تمرکز کنند. اگر احزاب مهم اصلاح‌طلب، جبهه مشارکت و کارگزاران سازندگی بتوانند روی یک کاندیدای شاخص اصلاح‌طلب، به ویژه سیدمحمد خاتمی، توافق کنند، چشم‌انداز پیروزی و بیرون آمدن از این وضعیت نابسامان چندان دوراز دسترس نیست.

نوشته‌های مربوط:


سولژنیتسین<<|| صفحه اصلی ||>>آیین‌نامه کانون‌های فرهنگی دانشجویان


توجه: این وبلاگ نظارت دائم ندارد و از آن‌جا که پیام‌های این وبلاگ به صورت خودکار و بدون نظارت درج می‌شود، ممکن است گاهی شما با مطالب ناپسند یا زننده‌ای روبرو شوید یا تبلیغات سایت‌های غیراخلاقی را ببینید. مسؤولیت پیام‌ها بر عهده‌ی فرستندگان آن‌هاست.


پیام‌ها (6)

حامد | یکشنبه 17 شهریور 87 ساعت 10:48 | IP: 80.191.163.49

سلام. دور قبل تجربه کردیم که تحریم انتخابات روش مناسبی برای اعتراض نیست. اگر خوبی نیست، باید بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنیم.



پویا | چهارشنبه 20 شهریور 87 ساعت 12:04 | IP: 58.175.66.163

موافقم:)



شهریار | چهارشنبه 20 شهریور 87 ساعت 23:07 | IP: 217.219.92.179

تازه از امروز میخوام شروع به نوشتن نشریه کنم راستی کمک یادت نره
چون از امروز که من اصلا ایران نبودم وتازه دیروز اومدم
ولی از امروز تصمیم گرفتم شروع کنم



بهمن | پنجشنبه 21 شهریور 87 ساعت 07:31 | IP: 217.218.114.94

ابراهیم جان سلام
از اینکه به طور مرتب نوشته های بسیار زیبا و خوندنی خودت رو برام میفرستی ممنونم.
خسته نباشی و امیدوارم دستت برای نوشتن هر روز پرتوانتر از دیروز باشه.



خودم | پنجشنبه 21 شهریور 87 ساعت 17:05 | IP: 217.219.90.168

سلام
اميدي به انتخابات رييس جمهوري نيست.به هر حال حكم پيشاپيش تنفيذ شده. بايد از راههاي علمي و جامعه شناسي كاري كرد كه ناراضيان راي بدن كه البته كار سختيه.اگر حضور مردم مثل انتخابات مجلس باشه دوباره ...



حسن زاده | دوشنبه 29 مهر 87 ساعت 18:26 | IP: 80.191.172.10

سلام برادر اسکافی.من تازه باوبتان اشناشدم.میبینمتان.




نظر بدهید:

سخن

خطی این لحظه زدل‌تنگی بر این دیوار
یادگاری بنویس و به رَهِ شِکوه مپوی
از دورنگی که ز یارانت دیدی، عیّار!

گر تو خاموش بمانی
چه کسی خواهد بود
که گواهی دهد:
«این‌جا، بودند
عاشقانی که زمین را به دگر آیینی
خواستند آذین بندند و
چه شیدا بودند!»

آه!
ناجوان‌مردی گیتی آیا
تا بدان‌جاست که فردا، وقتی
نبض این ساعت فرتوت نخواهد زد،
هیچ مستی دیگر
در تَهِ کوچه‌ی بن‌بستی
در آخر شب
نغمه‌ی ما را با سوت نخواهد زد؟

با سرانگشتی، آغشته به خون و انکار،
یادگاری ز خود، امروز، بنه بر دیوار.


شفیعی کدکنی

پیوندها

Creative Commons License
این سایت تحت لیسانس زیر است:
Creative Commons License